Touch for Health 3

Cursusmodule Touch for Health 3

In deze cursus leer je veertien nieuwe spiertesten toepassen. Ook doe je kennis op over reactieve spieren* in relatie tot fysieke pijnklachten.

Andere onderwerpen:
–   werken met de pause lock
–   paintapping bij chronische pijn
–   acupressuur om te sederen

Na afloop van de cursus kun je iemand ook bij fysieke problemen in balans brengen door te werken met de reactieve spieren.

Een cursus heeft een minimale lengte van achttien uur.** Per instructeur verschilt de verdeling van die uren; die kan uiteenlopen van zes dagdelen tot drie dagen. Om deze cursus te volgen moet je Touch for Health 2 hebben afgerond.

 
 
* Reactieve spieren: Wanneer in het lichaam een verkrampte spier zit, zullen andere spieren daarop reageren. Met deze methode leer je de betreffende spier(en) herkennen en corrigeren.

** Vanuit Amerika is minimaal vijftien uur voorgeschreven, in Nederland hebben we dat uitgebreid naar achttien uur.

Over ons

Touch for Health Nederland is een landelijk platform voor iedereen die interesse heeft in Touch for Health. Daarbij is deze website een ontmoetingsplek voor mensen die al dan niet beroepsmatig te maken hebben met Touch for Health.

Ons doelstelling is het geven van voorlichting over de Touch for Health-methode, instructeurs en cursussen. Ook delen we informatie over nationale en internationale ontwikkelingen in het vakgebied. Op een besloten forum kunnen instructeurs en therapeuten ervaringen uitwisselen en plaatsen we interessante artikelen.

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer nieuws over ontwikkelingen in het vakgebied. Meld je aan, dan houden we je via e-mail op de hoogte.