Oorsprong

De oorsprong van Touch for Health

Touch for Health verbetert de energiedoorstroming in de meridianen (ook wel energiebanen)  en activeert zo het zelfhelende vermogen van je lichaam. Het is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld in Amerika. De methode heeft zijn oorsprong in de chiropractie.

 

Van chiropractie naar Touch for Health

Chiropractor en arts George Goodheart legde als eerste de verbinding tussen de spiertesten en de energiedoorstroming in de meridianen. Zijn werkwijze verspreidde zich onder collega-chiropractoren. Eén van hen was John F. Thie. Die vond de technieken zó mooi, dat hij ze toegankelijk wilde maken voor een breder publiek. Met instemming van Goodheart ontwikkelde hij Touch for Health.

 

Voor iedereen bereikbaar

Thie had als doel dat Touch for Health beschikbaar zou komen in elk gezin en ‘op elke straathoek’ – als een soort eerste hulp bij ongemakken. Hij noemde het een ‘methode voor de leek’. Belangrijk hierbij vond hij de eigen verantwoordelijkheid van mensen voor hun gezondheid.

 

Gezond leven met Touch for Health

Touch for Health is dus letterlijk bedoeld voor iedereen. Het is altijd en overal toepasbaar: in je gezin, bij je familie, bij de buren of op je werk. Eigenlijk is het een ‘way of life’. Op basis van Touch for Health is er in de loop van de jaren een nieuwe beroepsgroep ontstaan: de kinesiologie.

Over ons

Touch for Health Nederland is een landelijk platform voor iedereen die interesse heeft in Touch for Health. Daarbij is deze website een ontmoetingsplek voor mensen die al dan niet beroepsmatig te maken hebben met Touch for Health.

Ons doelstelling is het geven van voorlichting over de Touch for Health-methode, instructeurs en cursussen. Ook delen we informatie over nationale en internationale ontwikkelingen in het vakgebied. Op een besloten forum kunnen instructeurs en therapeuten ervaringen uitwisselen en plaatsen we interessante artikelen.

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer nieuws over ontwikkelingen in het vakgebied. Meld je aan, dan houden we je via e-mail op de hoogte.